Представяне

Фирма МЕДИКАЛ е създадена 1995г. като ексклузивен дистрибутор и сервиз на ехографска диагностична апаратура на фирма “BK Medical” (бивша “Bruel&Kjaer”)- Дания от едноличния собственик инж. Николай Ачков. Фирмата се концентрира предимно в сферата на урологията, хирургията, неврохирургията за осигуряването на високо специализирана диагностична апаратура, както и специализирани интраоперативни консумативи.

През 2000г. фирмата започва разпространяването на биопсични инструменти и консумативи на фирма MDTech– USA, а от 2008г. и пълната гама от портфолиото медицински консумативи на фирма Angiotech.

2006г. Медикал предприема активна дейност с апаратура за естетичната медицина– апарат ULTRACONTOUR за неоперативно намаляване на подкожни мазнини с насочен ултразвук на фирма MEDIXSYSTEМE – Франция, както и представя за първи път на българския пазар апарат THERMACOOL за неоперативен лифтинг с радиочестота на фирма THERMAGE – USA.

През 2012г. фирмата разширява дейността си с апаратура за:

  • пълни уродинамични изследвания от най-ново поколение на фирма МЕДКОНСУЛТ- Чехия
  • ултразвуково-базирана диагностика за характеризиране структурата на тъканта на простата ХИСТОСКАНИНГ- Белгия
  • специализирано приложение на гама камери- производство на DDD Diagnostic- Дания

От 2018 г. Медикал EООД е внедрила и работи по система за контрол на качеството, отговаряща на изискванията на ISO 9001 – 2015.

Сервиз

Още от създаването си фирмата е посветена на специализирането в поддръжката и ремонта на ехографска апаратура на фирма BK Medical- Дания (бивша Bruel&Kjaer). МЕДИКАЛ има дългогодишен опит в ремонта на трансдюсери и е поемала и изпълнявала поръчки както за България, така и за Хървадско, Чехия, Унгария и други страни.

Оторизираният сервизен отдел е сертифициран при фирмите производители за инсталирането на доставената апаратура. Извършва обучението на персонала за работа с оборудването, осигурява гаранционен и след-гаранционен сервиз, профилактика и диагностициране, обновяване и поддръжка на софтуера. Гарантира се поддържането на наличности от пълен набор резервни части 10 години след инсталирането на апаратурата.

Фирмата предлага демонстрационна апаратура, както и разполага за повечето модели с възможността за заместващ апарат при повреда с кратки времеви срокове на реакция.

Сервизният отдел гарантира високо ниво на техническо обслужване на пълната гама от доставяната апаратура и предлага опция за удължена гаранция на нови апарати, както и специализирани абонаменти за следгаранционна годишна сервизна поддръжка.

 

Сертификати

История

Следва продължение

Ехографска апаратура, Канада
2014
Продукти за инконтиненция. Аржентина
2013
Гама камери. Дания
Апаратура за диагностика на рак в ранен стадий. Белгия
Внедряване на иновативна технология от BK Medical
Апаратура за уродинамични изследвания. Чехия
2012
Ново лого BK Medical
2011
Обширно портфолио от интервенционални консумативи. Канада
Инвестира в BK Medical. САЩ
2008
Thermacool неоперативен лифтинг чрез радиочестота. САЩ
Ultracontour неоперативно топене на подкожни мазнини чрез ултразвук. Франция
2006
Биопсични инструменти. САЩ
2000
Ултразвукова апаратура. Дания
1995

Създаване на Медикал ЕООД

ПАРТНЬОРИ

< >
За нас
Контакти

София 1799, Младост 2, бл.262

Телефон/факс: (02) 974 4118

Мобилен: (088) 424 85 15

Ел. поща: info@medical-bg.info